Halle - Bedreigt kakelende scharrelkippenkolonie Kluisbos?


 De bekende onderzoeksjournaliste Saskia B. werkt meestal in de luwte. De jongste weken dook ze op in en om het mythische Kluisbos in Buizingen. Haar bevindingen schetsen de baanbrekende evolutie die de stad Halle de komende decennia zal meemaken. Wij citeren letterlijk:

 

"Enige tijd geleden spotte een groep van feek groene  gabbers met de  ingrijpende ingreep om het asfalt van de  strata geheten Kluisbos in Buizingen  te de- asfalt- eren.  Om de wilde dieren de kans te geven zich te vermenigvuldigen zonder het risico te worden geplet onder het rubber van voorbijrazende elektrische  auto's. Biodiversiteit!

 Zogezegd passeerden op het  biljartlakengladde nieuwe asfalt alleen mierenkolonies. En omdat er voor elke mens op aarde 25 miljoen mieren zijn  (er zijn twaalfduizend soorten van dit super intelligente insectenras , zegt Het Nieuwsblad) was  dat dus een fors nutteloze maatregel. Lachwekkend, kortom. En ergerniswekkend voor automobilisten:  een mooie asfaltweg afsluiten, dat doe je niet.

Er dreigt nu evenwel een ander gevaar, dat  bij de bevoegde overheden nog lang niet is doorgedrongen, gelet op het  onthutsende feit dat er weer maar  half werk is geleverd. Kijk eens naar de afbeelding hieronder: hier zijn de scharrelkippen al schandalig stevig aan het scharrelen geslagen aan de linkerkant. Deze dieren zijn blijkbaar ontsnapt  uit een nabijgelgen neerhof en op de koop toe is vader Haan met hen meegekomen. Dat kweekt daar nu gelijk konijnen.

Haastige hazen en korzelige konijnen kozen al het Hazenpad, patrijzen en fazanten nemen vanwege de overlast de gevleugelde vlucht. Een machteloze marter  legde er zelfs gewoon het bijltje bij neer. Biodiversiteit bedreigd!


 
 

Deze eentalig Engelse flitspaal werd werkloos vanwege totalitair autoverbod en is van het slagveld verdwenen. Toch nog één lichtpunt.  Dit experiment verdient namelijk alle  navolging. Op termijn een halve A8-verbinding. Dat bespaart kosten en daarmee leggen we een halve ecoduct aan.  Onze rijke fauna dankt de bevoegde overheden nu al. Daarna moet de Welkomstlaan er aan."



Geen opmerkingen:

Een reactie posten