Halle - Smakeloze laattijdige aprilvis of grandioze grap?

 Soms stuit een mens wel eens op smakeloze grappen. Van gerenommeerde stand-up komedianten. Of van vrouwen die lol willen trappen en mannen die liefst van al keet willen schoppen.

Onze lieve stad Halle ontsnapt er niet aan, laat onze vriendin Saskia weten. Ziehier de feiten, in haar versie weliswaar, en die is helaas oncontroleerbaar.

 

 

Schuilplaats diervriendelijke stropers nabij kindersana Kluisbos






"Onze stadsgenoten weten dat overstekend wild beschermd moet worden. Vandaar ook dat dit door de politiek is opgepikt, de stem van het volk wordt in Halle ten allen tijde gehoord.

Vandaar ook dat bovendien al een tijd geleden het kloeke besluit is genomen de straat 'Kluisbos' die het gelijknamige bos doormidden snijdt in Buizingen, door te knippen voor alle gemotoriseerd verkeer. Met een overweldigend succes. Tientallen konijnen en hun kroostrijke nageslacht stoeien er nu ongestoord in het volle maanlicht. Overdag slapen ze hun roes uit. Zien doet haast niemand  ze. De opgestelde flitspaal - de Rappe Robert, een verre neef van de dikke Bertha - vangt ook telkens bot: het maanlicht is namelijk onflitsbaar. En de konijntjes dus ook.

Rappe Robert, de flitspaal van het Kluisbos, staat er werkloos bij. Hij verveelt zich lam en vraagt zelf om verhuurd te worden..in het Engels nog wel.


Nu blijken geslepen stropers er toch in geslaagd te zijn enkele tientallen diertjes diervriendelijk gevangen te nemen. Naar verluidt om ze nadien los te laten op het Abeelenveld bij de Welkomstlaan om de verse bewoners van de woontorens daar bij nacht en ontij te vermaken. Leuk toch, die wiebelende witte staartjes. En zo diervriendelijk."

Saskia, die in vele stadsgeheimen is ingewijd, bevestigt dat er zeker 99% waarheid in het verhaal zit. 'Voor de rasechte Hallenaar is het duidelijk: die knip in het Kluisbos moet chirurgisch ongedaan gemaakt worden, want het goedbedoelde politieke plan is contraproductief. Trop is te veel en teveel is...' En ze besluit:  'Aprilvis of grap of geen van beide, knip weg die knip', aldus onze geshockeerde vriendin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten