Spetterende Nocturne in Halle met Wereldpremière Bospoortbrughymne

 

Spetterende nocturne in Halle met de Wereldpremière Bospoortbruglied

 

In Halle staan drie formidabele werven in de steigers: de Bospoortbrug, de  nagelnieuwe A8-E429 en de hoogbouw op het Abeelenveld, het openleggen van de Zenne is dus  niet meegerekend. Voor velen toch DE REDEN  en goede aanleiding voor een nachtje feesten.

 

Foto Vlaamse Waterweg

 

Vooraanstaande Béha’s (bekende Hallenaren) hebben in alle discretie de voorbereidende werken daarvoor geklaard, ver van de op sensatie beluste lokale media.

Dit kwam uit de bus: in de nacht van 31 maart op 1 april 2024 zal op een voorlopig geheim gehouden locatie een heuse RAVE-party plaatsvinden vanaf klokslag middernacht. Op het programma muziek die iedereen kan pruimen. En met als exclusieve primeur de wereldpremière van het Bospoortbruglied dat de Carnavalvrienden van Tubize hebben klaargestoomd. 

Want in Tubize zijn ze op de vroegere Forges de Clabecq al volop de hoogte in gegaan en ze willen vermijden dat de Hallenaren daar van pure jaloezie stokken in de wielen gaan steken.

Het Bospoortbruglied is natuurlijk in het Frans gesteld, want ook in Tubeke druppelt het als het in Parijs regent.  De melodie van het lied is die van het beroemde ‘Sous les ponts de Paris’.  (lied uit 1914, Franse tekst Jean Rodor en muziek Vincent Scotto).

De tekst van de Tubekenaren is natuurlijk wat luchtig en begint met de eerste versregel die luidt: Sous le pont du Bois de Hal; hij gaat  verder als volgt:

Sous le joli Pont du  Bois de Hal 

Quand on revient du Bal de Carnaval

Il n’y a plus que toi et moi

Et nous n’avons plus jamais froid

Voilà quand vers minuit

Nous sommes réunis dans un  même lit

On ne se rappelle plus si nous aussi

Nous étions tout seul à vivre notre bonheur

 

La vie n'est nulle part plus joli que sous ce pont où on se sent si chaud

 

Sous le pont du bois de Hal dans la lueur

On verra d’ailleurs les flâneurs marcher sans pudeur, par contre en toute  grandeur

Envers le célèbre hôtel des Eleveurs,

tout prêt du  joli Pont du bois de Hal.

 

Het lied zal in première worden vertolkt door een meerstemmig multicultureel gedekoloniseerd koor van  onze stad.

De eerste Hallenaar die een treffelijke vertaling in het Nederlands uit de pen  laat rollen, wint een gratis BALLONVAART  met  flukse vaart zwevend  boven de zeven verdiepingen tellende nieuwe toren die op het Abeelenveld zal oprijzen. Plus een gratis plastron of foelarke uit te kiezen in het Tubize Outlet Center (TOM) dat binnenkort de deuren opent in Klabbeek en dat gebouwd is door een rijke Franse familie.  Fantastischt, toch? Meest waarschijnlijke locatie: toch maar de Halse Landingsbaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten