Naar veelkleurige carnavalsmaskers in Halle!

Lieve Hallenaren,
pixabay

In een vorige brief  bracht ik jullie op de hoogte van de jongste masker-verwikkelingen in onze fiere stad. Er was namelijk één politieke partij of  alleszins een vooraanstaand lid ervan, dat pronkte met  het embleem van de stad en dat van zijn eigen partij, in een rood gekleurde montage waarop het leek alsof  zijn partij er voor  gezorgd had dat wij allen een mondmasker van de stad zouden krijgen. Onbedoeld natuurlijk,  moedwillig slecht geïnterpreteerd, alleen jaloerse zielen zagen dat zo.

Nu is de stad alweer van idee veranderd  - we zijn aan de derde maskerversie toe - en gaat dat rode feest dus niet door.

Wat komt er  in de plaats? Wel, elke Hallenaar, man, vrouw of kind, mag zelf aan het naaien slaan en de vruchten van die arbeid aan de stad schenken. Wie er   25 aflevert,  kan een vereniging naar keuze 37,5  euro rijker maken. Want de stad gaat 80.000 euro uitgeven aan huisgemaakte maskers en er geen elders bestellen. Ze betaalt 1,5 euro per afgeleverd exemplaar en 25 is  de minimiumnorm.

Ze zullen dus niet langer rood zijn, die mondmaskers, maar naar verwachting veelkleurig. En aangezien de carnavalsgroepen geoefende stikkers en stiksters in huis hebben, van felle kleuren houden maar tegelijk slecht bij kas zitten, gaan die allemaal onbetaalde overuren  kloppen om massa's carnavals mondmaskers klaar te stomen. Onderschat nooit de macht van de Halse carnavalsverenigingen. Het is niet voor niets dat politieke partijen ze begerig opvrijen.

Zullen die maskers passen? 
Zullen die maskers hygiënisch in orde zijn?
Zullen die maskers besteld moeten worden?
Zullen die maskers lang meegaan?
Zullen die maskers betrouwbaar zijn?

Het antwoord op die vragen is voor een keer overduidelijk: dat weten we niet. Maar we vermoeden van wel, hoor.

Groetjes van jullie hartsvriendin,








SASKIA

Geen opmerkingen:

Een reactie posten