Fietssnelkoker in Halle: einde zoekverkeer, rust terug!


 Een  groep van welstellende Halse Burgers pakt uit met een geweldig initiatief dat een einde moet maken aan de strijd die telkens weer oplaait tussen Voetgangers, Fietsers en Automobilisten. 

Ze willen een definitief eind aan die nutteloze bekvechterijen die  niemand baat bijbrengen . Auto's  rijden te rap, voetgangers stappen alsmaar meer naast de zebrapaden en steken onverhoeds straten over. En fietsers rijden zonder handen, verlichting of helm, of op de stoep. Fietsstraten falen. 

Ellenlange zoekverkeerwagensopstoppingen zullen snel verdwijnen als sneeuw voor de zon. Parkeerboetes worden overbodig, zoals ook de rotsdiepe parkeerkelder die gepland is aan Sint-Augustinus.




Foto's ©Prsvgl

 

Een mirakeloplossing heeft de Halse Burgerbeweging hiermee niet. Maar in alle discretie en ver weg van alle  camera's  hebben ze een inventief voorstel: bouw een Fietssnelkoker onder de Vaart en de Zenne, vertrekkend van de bovenstad (Don Bosco, Atheneum, Sociaal Huis) en landend aan het station van Buizingen. In beide richtingen natuurlijk. Hierdoor wordt een groot stuk van de wrevel weggewerkt en  kunnen de malcontenten weer  glimlachen. Immers, de meest bekritiseerde groep (na de hondeneigenaars) wordt zo op een zijspoor gezet, weg uit het Halse ei. Brandweerlieden van een gespecialiseerd korps hebben de geschiktheid van de kanaalbodem nu al preventief onderzocht.

Ze stellen ook voor om bij het station van Buizingen een twee verdiepingen hoge fietsenstalling te bouwen, compleet met verticale tuinzijgevels. De   fietsrekken aan het station van Halle verdwijnen dan en worden vervangen door spetterende fonteinen. Fietsers worden zachtjes aangemaand om de fietskoker te  gebruiken en verdere verplaatsingen met het openbaar vervoer te doen. Immers, de  onverwachte helling van de Zuidbrug  bij de aansluiting met de Vogelpers is alweer  een bron van mogelijke misverstanden en kwebbelen tussen de verschillende groepen en de Sint-Annabrug is verboden voor fietsers, op dit moment.

Om de slaagkansen te verhogen overwegen ze de stalling in Buizingen volledig gratis te maken, met inbegrip van een duizendtal  laadpalen. De koker zelf wordt op windmolens en zonne-energie verlicht en verlucht. De molens staan al in de buurt en er komt er nog één bij. De eerste honderd gratis abonnees maken een kans om hun gewone fiets eveneens  gratis te laten ombouwen naar een zelfladend bakfietsmodel naar keuze, voor de bagage of voor de kids. De flitsersbond reageert alvast positief.

 

 


1 opmerking:

  1. Klinkt als een droom... alleen woon ik in Halle in de buurt van de Zuidbrug en ik wil ook graag nog fietsen...

    BeantwoordenVerwijderen