Halle – Parkrenovatie boven den Bareel met een dweilorkest voor ons Delfientje

 

 Onverwacht nieuws van Saskia, de snode tegendraadse Halse mediaster: deze brief dwarrelde bij ons binnen, helemaal persklaar:

“Halle – Een positieve nood met een heus dweilorkest voor Delfientje boven den Bareel

In Halle is de Dynastiewijk op Sint-Rochus wat ondergesneeuwd. Ik bedoel: je hoort de naam Dynastiewijk nog amper. Voor de oningewijden: we hebben daar een Prins van Luiklaan, een Koning Boudewijnlaan, een Marie Henriettesquare, een Dynastieplein (waaronder een Waterwachtbekken zit, dat niet erg werklustig zou zijn), een Prinses Paolalaan, die aan “den decotex” begint en die verwijst naar de eega van de voormalige Prins van Luik, en een Koningin Fabiolalaan. Het Vorstendom in stukken en brokken.

Maar volgens Google stopt het daar wel allemaal. Want tussen de Prinses en de Dynastie zit er al een Mouvauxstraat van de Fransozen, die BXL altijd een beetje als de kolonie van Paris zien. En den Duits heeft er zich ook al tussen gewurmd met een Werlstraat. Dat dateert natuurlijk nog van de tijd van de Jumelage, toen alle Europeanen broeders en zusters gingen worden.

Maar wat te denken van het Duivelserf? Dat de duivel listig is en blijft, weten we nu weer heel goed dankzij vriend Poetin, maar die Halse straatnaamgevers zijn toch wel wat naïef, mijn gedacht.

We mogen wel van geluk spreken dat er geen Leopold II tussen zit, want die snoodaard hadden we eruit moeten gooien. En geen Mathilde (schipper naast evenmin) die elk jaar iets meer dan 100.000 euro aan kleding zou uitgeven, volgens een Vlaamse krant. Goed besteed d’ailleurs, want een couturier moet ook zijn boterham verdienen.

Voor de rest, zoals gezegd, veel ander lacunes nog, want de Famille Royale is soms erg productief en niet onbesproken.

 


Kortom, tijd om er iets aan te doen. Wil het toeval nu niet dat het parkje op de hoek van Koning Boudewijnlaan (was dat niet de man die door sommige historici in verband werd gebracht met de vermoorde  Patrice Lumumba die zo graag zelf een standbeeld of een straatnaam waard zou zijn?) en Roodkruistraat en Rodenemweg en Vogelpers binnenkort een opknapbeurt krijgt, inclusief een schaaktafel en nieuwe bomen. Een gouden gelegenheid voor een officiële naamgeving en een Cortensstalen bord met daarin uitgebrand de naam “Delfientje”, verwijzend naar de dochter van de Prins en chronologisch gezien de jongste van de Koninklijke familie. Daar hoort een fanfare bij, of, gelet op de artistieke creatieve ingesteldheid van deze uitverkoren Princessa, een jolig dweilorkest.

Kan ik op de steun van alleman van boven den Bareel rekenen? Dan spreek ik mijn contacten aan in de adellijke en de entertainmentwereld met Bekende BV's voor een grootscheeps inhuldigingsfeest. Eventueel met de prinses en haar papa erbij. Wat denk je? Wanneer kunnen we de Belgische tricolore handvlaggetjes bestellen? De kindjes van de wijk moeten het zwaaien op tijd kunnen inoefenen. En voor de Halse Mannenbond: door voor Delfientje te kiezen, zijn de vrouwelijke Royals nog meer in de meerderheid dan ze al waren. Om van te snoepen! Of te dansen op de Klara- en de Misiabrug tegelijk. Grote spreidstand, jongens!”

Wij onthouden ons van elke commentaar.

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten