HALLE -Parkeren met aangepast schoeisel of goedkoop modderbad

 Bent u zelf een doorwinterde Natuurpunter, hebt u er in uw vrienden- en of kennissenkring, wandelt u al eens mee met een authentieke wandelgroep, zoals De Lustige Stappers, de Luimige Kilometervreters of de Blijgezinde Bijbeners?

Dan klinkt het volgende u niet onbekend in de oren: bij elke vriendelijke invitatie tot stapvoets buiten bewegen schrijft de secretaris of materiaalverantwoordeljke van dienst, de inviterende nonkel of de blije buurman van om de hoek: bij regenweer aangepaste kledij en  schoeisel aanbevolen.

U bent dermate ervaringsdeskundige dat u meteen begrijpt: zeker niet vergeten mijn rubberen laarzen aan te trekken, en in geen geval die rubberen laarzen waar ik onlang bij het  opknappen van een tuinklus met de riek een gat in heb geprikt, gelukkig zonder te veel schade aan mijn grote teen en de rest van mijn voeten.  Nee, dat moeten die waterdichte Aigles zijn, kwestie van niet te zeer af te steken tegen  de rest van het  gezelschap.

De authentieke Aigle-laarzen ©Wiki

Bent u ondanks alles toch nog een wandelneofiet? Welnu, u staat  er niet alleen voor. De stad maakt het u makkelijk met een gevarieerd aanbod. Er zijn de beruchte plassen aan de Roggemanskaai, waar fietsers en voetgangers de proef op de som nemen als het flink gegoten heeft en een auto hen voorbijzoeft. Daar is  ook een oliejekker en  aangepast hoofddeksel (type zuidwester)  aangewezen. Hier wordt  heel milieuvriendelijk woelig water gesimuleerd bij Windkracht 10.

Zuidwester voor dames en heren © Wiki Commons

 




Er zijn minder ingrijpende testmogelijkheden voor zowel de fietsers - volgens sommige zwartkijkers een bevoorrechte kaste - als  sinds kort ook voor parkerende automobilisten.

Bent u een echte stadsbewoner die graag fietst? Dat kent u ongetwijfeld de bij regenweer met modder gelardeerde openlucht stalling ter hoogte van het stadspark, Basiliekstraat. Een in ongenade gevallen staatshoofd van het Koninkrijk stond er tot voor kort monkelend naar te kijken.  Tot hij van zijn sokkel viel, weliswaar dank zij enige menselijke tussenkomst. Dat vele  fietsers  in de waan verkeerden dat dit lichte en volkomen kosteloze modderbad dat hen ongevraagd ten deel viel geneeskrachtige eigenschappen bezit, is nooit uit wetenschappelijk onderzoek gebleken of door deskundigen bevestigd.

 

Scheepswerfkaai Archiefbeeld

 

Een alternatief is er nu ook voor parkeerders: aan de Scheepswerfkaai zijn twee metalen kasten verschenen (sommige feesboekers noemen ze paddenstoelen, let wel: niet eetbaar) die een grondig modderbad aanbieden voor de bodemprijs van  iets meer dan een Belgische euro. Heilzame werking  niet bewezen, dus geen garantie. Uittesten geblazen! Daarom en om ongeschonden het station te bereiken, op weg naar het werk toch ook steeds de gummilaarzen bij de hand hebben. En niet vergeten in en uit de autokoffer.

"Eenmaal op de trein kan je dan  discreet je elegante damespumps of je blitse sneekers aansteken", luidt de boodschap." Kwestie van je baas en collega's op het werk niet voor het hoofd te stoten en de eer en het blazoen van de eigen  sssstad ongeschonden te houden." Een waardevol advies dat je niet zomaar in het water gooit.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten