Halle – Een koekoeksklok en een jaske van bij Dems

 

Halle – Een koekoeksklok en een jaske van bij Dems

 

©Belga Image

Welke band heeft ons Koningshuis met Halle? Het bruidsboeket van Mathilde in de Basiliek is er slechts één onderdeel van, zo leek het toch even. Want snuggere speurders  zochten en vonden meer, zo scheen het.

 Ge ziet nu in alle gazetten welke eenvoudige mensen in ons Koningshuis huizen. De Royaltywatchers verliezen dat wel eens uit het oog.

Voor de eerste officiële foto van het  eindelijk officieel nieuwste familielid is de koning met zijn halfzus naar een weinig gebruikt  vertrek in het Paleis van Laken getrokken voor een gezellige babbel. Het lijkt wel een verfijnd decor zoals opgebouwd door de betere  technische ploeg van een vooraanstaand amateurtoneelgezelschap, waarin ze voor een kiekje poseren. Alleen was de spijker om de koekoeksklok aan de muur vast te pinnen toevallig niet voorhanden. Pech.

Voor de gelegenheid – vergis u niet, dat is allemaal fel bestudeerd en uitgeprobeerd op gewone mensen om zeker te zijn dat het er echt spontaan aan toe gaat -  staan de beide familieleden er “casual” gekleed bij. Als kenner van het Koningshuis wil ik me niet voorbarig over de vestimentaire flair van Delphine uitspreken, dat vergt nadere consideratie en daarom laat ik  u zelf oordelen over de miniemste details. Filip is natuurlijk een ander paar mouwen. Dat hij  zijn jaske in de uitverkoop van den Dems heeft gekocht en dat er op die foto stiekem één van de slankste  winkeljuffrouwen van ’t Klein Fabriek achter zijn rug verborgen  staat om het in de plooi te houden, is schandelijk gelogen.

  Niet voor niks was het handelsmerk en de faam van ’t Petite Fabrique  “tes on a lèèf gegaute, menneke”.

Besluit: Jammer voor de naam en faam van onze stad. Wie zou nu niet gewild hebben dat het waar was? Van dat jaske, van bij Dems, bedoel ik. Zelf zou ik hen allemaal toch al een invitatie sturen voor het volgende carnaval. Kwestie van een pluim bij op onze hoed en  in prime time op Ring-TV terwijl ze onder het gewone volk komen.En ze lijken toch zo goed op mekaar.

Koninklijke groet van 

 Saskia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten