HALLE - Geen pensen en pateekes voor het Koningshuis

 Koningin Paola zat al met haar saccoche klaar om te vertrekken. Plots kwam haar schoondochter evenwel  als een duivel uit een doosje langs één van de drie toegangsdeuren van het  privé salon in Belvedère binnengewandeld met een spijtig tegenbericht: de trip naar Halle kon niet  doorgaan.

Belga©

 In het kader van de grote verzoening  onder alle bekende familieleden  hadden Albert en zijn gemalin het plan opgevat om  in patisserie Renaux te 1500 Halle een van de exquisiete gebakjes te gaan degusteren, samen met Delphine, natuurlijk. Kwestie van wat bij te praten. Albert zou van de gelegenheid gebruik maken om bij een gereputeerde slager, die in 2019 nog de provinciale prijs voor de beste had gewonnen, Streekproduct van het jaar nog wel, wat zwarte pensen te gaan halen voor het avondmaal. Pensen met spruitjes zou volgens Royaltywatchers een absolute favoriet van hem zijn.

Mathilde, kenner van de Halse devotie en van de lokale middenstand, tijdens de middaglunch net op tijd door haar man Filip geïnformeerd over het plan van zijn ouders , moest in allerijl met de fiets  naar Belvedère om haar schoonmoeder te verwittigen dat Renaux al  lang niet meer bestaat. Er zijn nog wel veel andere goede bakkers in Halle, maar het kader  vlak bij de basiliek, zouden ze missen. Bovendien was haar ter ore gekomen dat er in Halle talloze  slagers zijn die hun eigen zwarte en witte pensen volgens aloud geheim recept uitermate smaakvol zelf  produceren en dat er sprake zou kunnen zijn van na-ijver en jaloezie.

Om de kerk in 'midden te houden is  beslist om die uitstap  af  te blazen. De familie  stelde zich tevreden met de zandkoekjes die met pure boter volgens een koninklijk recept  door de neven en nichtjes zijn gebakken na schooltijd en door Mathilde liefdevol in een blikken trommel met familiefoto aangeleverd.  Maar uitgesteld is natuurlijk niet afgesteld of verloren,  er wordt verder over nagedacht.


Onze nederige suggestie: Halse mastellen en krotten en  op Sintche Raukes ne goeie stoesembol.  Daarna uitwaaien in 't Hallerbos. Maar niet teveel stoeien natuurlijk.  

Saskia


Geen opmerkingen:

Een reactie posten