Halle op en top gestroomlijnd met eigen Nieuwszender

 Een zure oprisping van Saskia


Halle "streamt" na  de gemeenteraad nu ook alle vergaderingen van de gemeenteraadscommissies.  Zelfs als er  geen bal op de tévé is, buiten die film met Doris Day van Doe Maar, kan je voor je scherm  postvatten. En dus rechtstreeks kijken naar de "streaming".

Er bestaat, zeer serieus gezegd, geen actievere communicatiedienst in Vlaams-Brabant en omliggende.  Elke dag brengt hij "het beleid" dichter bij de mensen. Of toch datgene wat de mensen mogen of moeten weten. Met mooie beelden,  nieuwsflitsen, Halse acteurs in glansrollen en Hals dialect en "interactie" met de kijker, aan wie gevraagd wordt creatief te zijn en vindingrijk. Je moet al een kniesoor zijn, om er niet van te genieten.



Helaas, elke Hallenaar (v/m) of Hallenaarster (m/v)  die iets of wat kent, begrijpt en  waardeert van de Halse ziel, beseft met spijt in  het hart en  af en toe met veel genoegen, dat er in de Mariastad ook zuurpieten of zrprmn (m/v!) rondlopen voor wie het  nooit goed is.  Speciaal voor hen circuleert op de sociale media de omschrijving "aznpssrs",  vaak gebruikt overigens door mensen  met een eerder petieterig gevoel voor humor .

Het stadsbestuur gaat na de gemeenteraad ook alle commissievergaderingen "streamen". 

Officieel  luidt het als volgt: "Op die manier brengen we het beleid nog dichter bij de inwoners. Met deze live streaming wil de stad de gemeenteraad buiten de raadzaal brengen en de kloof tussen de politiek en onze inwoners verkleinen. Zo kan elke inwoner volgen hoe bepaalde beslissingen genomen worden. Dinsdagavond werd een eerste maal de online overlegcommissie over de corona-aanpak in onze stad gestreamd via de Facebookpagina van de stad. Met succes! 8.052 kijkers pikten in tijdens de live-uitzending, 1.254 kijkers bleven ook gedurende een langere periode de vergadering volgen. Voorts noteerden we 275 betrokkenheidsreacties. De bespreking van de corona-aanpak van de stad leverde dus aardig wat reacties op van inwoners die de uitzending volgden."

De Goed Nieuwsshow dus, waarbij  even wordt verdoezeld dat alle beslissingen al genomen zijn vooraleer ze  op de  de gemeenteraad te berde worden gebracht.  De pers kent ze soms al  voordat de oppositie op de hoogte is. Maar dat is zeker geen typisch Hals verschijnsel.

Lieve lezers, mijn idee luidt ook: De "betrokkenheidsreacties" zijn een tweesnijdend zwaard, want  je moet, zo heb ik begrepen, maar ik kan fout zijn,  je identiteit prijsgeven.  Niet altijd aan te raden als je er van verdacht kan worden tot de "aznpssrs"-groep te horen. En blijkbaar weten ze ook hoe lang  je blijft kijken. Dat geeft toch een beetje een akelig gevoel.

Hoe dan ook: Op www.halle.be kan je steeds alle uitzendingen volgen of herbekijken. Je krijgt er immer een dosis "optimisme"  op je bord en kan die afwisselen met een aflevering van FC De Kampioenen of de Kotmadam.  Zo behoud je het evenwicht.

Zelf ben ik helemaal voor die rechtstreekse uitzendingen  gewonnen.  Maar kijken doe ik niet, want het staat de volgende ochtend allemaal in mijn gazet. 


Hartelijk vanwege  Saskia.  Dikke kus vanop anderhalve meter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten