HALLE - Bussen en Fietsers in conflict op de fietsstraat

Doe stoe pertangst  e plak. Telta ni vu dottobusse?
Telexberichtje van jullie Hartsvriendin Saskia
 


Hier op de redactie van Papino hebben we ook een  enthousiaste jonge vliegende reporter, Maarten, die quasi constant per fiets door de Halse binnenstad circuleert. 

Vorige week botste hij tot drie maal toe op een  bizar fenomeen. Jullie weten dat  Halle een  absolute voortrekkersrol vervult als het op Fietsstraten aankomt en die gebruikt Maarten dus zo goed als permanent.  Nu is hem het volgende fenomeen opgevallen: sinds de Arkenvest alleen voorbehouden is voor bussen van De Lijn, rijden er nog steeds luksvoituren ongegeneerd vanaf de Bospoortbrug die Vest in. Maar er is meer: de bussen van de Lijn  komen niet alleen vanaf de Bospoortbrug  maar ook vanaf de Arkenvest op het kleine fietsstraatstukje  Basiliekstraat richting Bospoortbrug. 

Tot zover alles  normaal. Maar  mogen die Lijnbussen ook ongegeneerd  in dezelfde rijrichting fietsers voorbijsteken en  hun kwalijke dampen in die mensen hun gezicht blazen?

Het is nu wachten op een reactie van de immer alerte Fietsersbond. Maar Maarten hoopt natuurlijk ook op een krachtig optreden van ons stadsbestuur.

Om zeker te zijn dat zijn boodschap goed wordt begrepen, stond  hij er op dat zijn vraag meteen in het Halse dialect zou worden gesteld. Dat karweitje heb ik voor hem op  mijn tere schouders genomen, want Maarten is wel in Halle geboren, maar  begrijpt de taal van de echte Hallenaren geenszins. Voilà, tes sumpel vu em doonk da wel. Tes taupe dasset bet tstad verstoen hemme.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten