Boze opa plant bonnenvuurtje in Halle

Mijn immer goedlachse opa is zopas slachtoffer geworden van een brutale zuuraanval. Niet van een  ander land, zoals onze  eigenlijke  president Macron ook al vastgesteld heeft, en  al evenmin van die Corona-affaire, die volgens zijn volgelinge Sofie Wilmès de bron van alle kwaad is, zoals ze in het kort en bondig via Internet geëxpliqueerd heeft.
Opa slachtoffer van zuuraanval ©PvP

Nee, hij wil zijn eigen zuur kwijt tegenover de sympathieke stad Halle en haar immer parate schepencollege.

De oorzaak:  geen bommekes, maar bonnekes.

Mijn opa is een echte cijferaar, een soort van ouderwetse boekhouder,  altijd goedgeluimd en altijd op zoek naar financiële zaakjes waar iedereen wel bij vaart. Dus in eerste instantie  was hij  opgetogen over het zopas  aangekondigd nieuws dat elke Hallenaar bonnekes gaat krijgen voor tien ten honderd afslag  in zijn/haar  favoriete winkels als de Zeeman, Big Bazar, Hans Anders, Kruidvat en Wibra.  Want mijn opa is ook een grote fan van Holland, Holland, Holland, Holland, als PSV of Ajax op televisie een grote klepper uit Spanje of Engeland eens een ferme rammeling geven.

Wat blijkt nu? Die bonnekes kan je alleen via internet krijgen.  Als verdediger van zijn generatie neemt hij het  nu op voor al die mensen die in den Decotex, bij 't Boerinneke, in den Dems, 't Zenneke, Pieters, Demanet, Mellaerts, één van de Ruthen, den Ava, den Elux of den Boerenbond al eens hun boodschappen doen. Mensen dus die Zalando, Amazon, Decathlon en gelijkaardige superketens links laten liggen, omdat ze van het Internet geen kaas gegeten hebben.

Zeg nu zelf: waar vinden de lokale  handelaars  hun kalandizie? Toch bij gewone mensen die gewoon zijn om lokaal te kopen. Zoals bijvoorbeeld de ouderen...

En nu zijn boekhoudkundige redenering: de stad  geeft zogezegd bonnekes van tien  percent.  (alleen via internet,  de oudere mensen zijn dus de sigaar). Maar wie betaalt die gratis bonnekes? De  belastingbetaler die in Halle woont.  Zijn conclusie: die ouderen betalen dus twee keer. De eerste keer via de belastingen, de tweede keer aan iedereen die wel de bonnekes  van de stad cadeau krijgt. Want daar betalen zij allemaal mee voor.

Ik heb mijn opa afgeraden met een  petitie rond te gaan in zijn seniorenbond. Daar zitten een paar straffe pieten en pietinnen bij die zowel bij de Bond als op internet zitten.  Wie weet komt er tweedracht van. Gedaan met tous ensemble. En het is ook nog slecht voor zijn cholesterol en zijn bloeddruk dan. 

Hij heeft me wel gelijk gegeven, met de simpele boekhoudwijsheid: "het sop is de kool niet waard".  Niet druk om maken. En bovendien: virtuele bonnen zijn ook onbrandbaar  en hij wil absoluut  geen kweddelen met de pompiers.

Wat denken jullie van die stunt van ons schepencollege? Laat iets weten aan jullie aller hartsvriendin, ik breng opa op de hoogte zonder jullie privacy te schenden.

Saskia


Geen opmerkingen:

Een reactie posten