Halse stadshyacintendiefstallenplaag: tolerantie of repressie?

Dieven weg met stadshyacinten

 

Maandagstraat

 15 april 2023 - Quasi alom in het Halse stadscentrum zijn de hyacinten uit de houten bakjes op de paarsblauwe boshyacintenfietsen verdwenen. Gestolen of meegepakt in de veronderstelling dat dit gratis kon?

In ieder geval, ze zijn foetsie.

 

Volgens geruchten die circuleren, is men van hogerhand op de hoogte van deze spijtige zaak? Er wordt nu getwijfeld of er keihard moet worden opgetreden tegen de bewuste of onbewuste dieven. Want er zouden ook al aanwijzingen zijn in welke richting er gezocht moet worden. Opsporing is volop aan de gang.

 

Voorlopig houdt men het bij tolerantie: wie voor 20 april het plantgoed terugplaatst, gaat vrijuit.

Wel moet de volgende richtlijn gevolgd worden: terugplaatsen alleen in de heel vroege ochtend voor de officiële zonsopgang zoals die op de scheurkalender van De Druivelaar vermeld staat. Zoniet is het risico groot dat je door een CCT-camera wordt gefilmd en de boete onvermijdelijk wordt. De computers zijn onverbiddelijk.

 

Tot slot wordt er op drie hardnekkige kwakkels gereageerd: 1. het stadshyacintenras heeft geen hallucogene eigenschappen. 2. er zijn nog geen paarsblauwgeschilderde boshyacintenfietsen opgedoken tegen woekerprijzen op de zwarte markt. Wie er één vindt, mag niet hopen op een beloning bij terugplaatsen. 3. de paarsblauwe fietsen worden niet groen geschilderd om ze in te zetten als gratis deelfiets zodra de bospoortbrug wordt herbouwd, wegens een forse NJET van anders gekleurde partijen.

Volgend jaar beter?

Beestenmarkt

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten