HALLE Alle mankementen volgens de doorlichting van de Vlaamse Bouwmeester

Het eindrapport van de Vlaamse Bouwmeester die een "scan" uitvoerde voor Halle dateert al van december 2019. Het is natuurlijk een vrijblijvende studie die nergens toe verplicht, maar wellicht een goede leidraad  om beter te doen. En altijd prettige vakantieliteratuur in volle komkommertijden.

©VLBMSTR

Een leuke vondst van het Bouwmeesterteam is  "een nieuw stadscentrum in de stationsbuurt", waardoor het "historisch ei", dat is de oude binnenstad, aangevuld wordt met een "champagnekurk".  Want zo ziet de stationsbuurt er in de ogen van planologen en andere specialisten plannenmakers op papier uit. Correcter gezegd wordt  het mogelijkerwijs dit: "stationsbuurt als middelpunt van een nieuw stadscentrum". Voilà:  Hier zal het nieuwe bruisende leven eventueel het daglicht zien.

Benieuwd hoe handelaars en neringdoenden  in de huidige stadskern dit goede nieuws gaan onthalen? 

Wie zich verveelt  en thuis zit te kniezen vanwege Corona, kan  zeker  blijdschap vinden in dit  rapport van  gespecialiseerde buitenstaanders:  ben je het er mee eens, dan kan je geluk even niet op;  vind je het wat bij de haren getrokken, dan kan je er eens sappig om lachen. In beide gevallen zorgt de scan van de BWMSTR voor een boost in je humeur. De beste staycation ooit. Gratis van het Internet plukken, zoet als plukrijpe framboosjes. Ik help jullie graag verder, zoals altijd geheel vrijblijvend.

Veel liefs van Saskia. Ik werp jullie allen graag een virtuele handkus toe.

https://www.vlaamsbouwmeester.be/nl/instrumenten/bouwmeester-scan-halle




Geen opmerkingen:

Een reactie posten