Halle werkt aan uitzicht op de "Skyline"

Skyline is nog niet klaar

Quel malheur, we missen de primeur

 Vanmorgen is onze jonge stadsreporter voor dag en dauw uitgelaten en opgewonden vertrokken, maar helaas op nen bek de gaas geboetst.  In zijn gazet  had hij iets gelezen over het nieuwe onweerstaanbare en niet te evenaren  uitzicht op de skyline van onze stad vanaf de nieuwe Nederhemwijk. In volle vaart is hij met zijn elektrische step naar de plaats des onheils gestept. Zijn bevlogenheid is helaas op een koude steen gevallen. Hij dacht als kind van onze tijd aan zoiets:


Hij had ook iets gelezen over een groene getrapte zittribune en over de Zenne die eventueel  open gelegd wordt.  Hij heeft, volgens eigen zeggen,  de dag zelf nog een duikerspak gereserveerd bij een bona fide verhuurfirma, om daarover op zijn minst een grensverleggende reportage te kunnen maken. Want zoals alleman  weet, ligt de Zenne redelijk diep,  ze  loopt onder het Kanaal door en dat ligt op zijn beurt al niet op straatniveau. Op Nederhem hebben ze  dus al een pak grond afgegraven om hun groen terras met zicht op de skyline aan te leggen.  Dat kost naar het schijnt maar 600.000 euro, waarvan de aannemer van de 400 woongelegenheden zelfs mee  heeft betaald om de plannen ervan op te stellen.

Dit is wat hij bij klaarlichte dag met zijn kodakske in aanslag zag en vastlegde, terwijl wij dachten dat hij het grootste deel van de tijd  met zijn rug  naar de echte skyline van de Nederhemse woonblokken  gekeerd stond:









©Alle afbeeldingen PvP

Ik heb aan onze vliegende stadsreporter gevraagd toch even geduld te oefenen. Als alles opgeruimd is, zal het echt mooi zijn, en met de bomen weg ziet ge de hele basiliek en het Jezuiëtencollege staan.  Dat jong volk weet het natuurlijk altijd beter.  Maar ja, we moeten ze kansen geven, hé.

Hartelijke groet van Saskia












































Geen opmerkingen:

Een reactie posten