HALLE - Mogelijk snel een veerpont over de Vaart. Bruggenbouw definitief stilgelegd

 Uit goede bron heeft onze redactie vandaag omstreeks middernacht vernomen dat de bouw van de Zuidbrug in Halle definitief is opgegeven.



Bij boorwerkzaamheden is gebleken dat de ondergrond te rotsachtig is en dat er zich onder deze enorme stenenmassa wellicht petroleum of zwaar aardgas bevindt. Een vondst die miljoenen euro's kan opleveren indien exploiteerbaar. Het risico op  ontploffing is zeer miniem maar  kan in het ergste geval tot het Oudstrijdersplein reiken als de klassieke bruggenbouwboren verder blijven drillen en trillen. Vandaar de  drastische beslissing.

Het goede nieuws is wel dat de nieuwe Klarabrug  tussen Graan- en Willamekaai  zal kunnen waggelen. De Hallenaren krijgen plots een moderne versie van hun zo geliefde waggelbrug  terug. Zij wordt het nieuwste IT-snufje van de stad. Een op windenergie aangedreven hoogtechnologische installatie draait in het grootste geheim proef in een recent ontdekte schuilkelder van Wereldoorlog II. Dit wordt wellicht de grootste toeristische attractie van de stad, na Carnaval natuurlijk.

Wij vernemen tot slot ook dat een veerpont al geruime tijd in geheim  gehouden locaties onder gesimuleerde zware weersomstandigheden wordt getest. De eerste resultaten zijn  hoopgevend. Hallenaren zullen in dit veerpontproject kunnen participeren via de  aankoop van coöperatieve aandelen. Wie  minstens  5 aandelen aanschaft kan levenslang gratis de veerpont gebruiken.

De definitieve plannen wachten nog op goedkeuring  van de bevoegde instanties  en moeten dan middels een spoedprocedure snel werkelijkheid worden. De deadline van 1 april 2020 kan onmogelijk gehaald worden, dat is de enige tegenvaller momenteel. Vandaar dat we geen reacties konden sprokkelen.

Pen van Papin



Geen opmerkingen:

Een reactie posten