Halle - Trekvogels raken spoor en noorden kwijt

 Een bekende Halse radiozender bericht via Facebook dat de metalen Trekvogels  die vanop het verdwenen pleintje op de Vogelpers, ter hoogte van de Borremansbocht jarenlang vertrekkensklaar  en ongeduldig nieuwe horizonten zouden  en wouden opzoeken, een nieuw plekje hebben gevonden.

 

Onze vriendin Saskia, uitmuntend vogel- en hallekenner, reageert verbolgen bij het lezen van deze toelichting (letterlijk citaat, anders zou het ook geen citaat zijn): "De trekvogels zijn verhuisd! Dit kunstwerk van Miro da Silva staat nu aan de Misiabrug, de voetgangersbrug over het kanaal en niet langer aan de Vogelpers in Halle.".

Een lichtjes Facebookverslaafde Hallenaar bracht gelukkig opheldering in volgende termen die omfloerst een schokkende werkelijkheid weten te verwoorden: "Nee toch, ziehier het echte verhaal: In stilte ontvoerd in jute zakken zijn die vogels, en bij nacht en ontij losgelaten. MAAR IN DE verwarring TIJDENS DEZE BRUTALE PUTCH HEBBEN DE ONVERLATEN de vogels elders gelost. Want de Misia Brug is geen KLarabrug of voetgangersbrug maar een landingsbaan richting Zwette Kat waar de Paaldanspaal hen opwacht."

Is die Paal niet Halles mooiste monument en vliegen die vogels niet een totaal andere richting uit? Zullen ze zich onverhoeds op het dak van de eerstvolgende TGV richting Parijs, Londen of Montpellier nestelen, op weg naar eeuwige glorie? Onze vriendin Saskia heeft hooggespannen verwachtingen en ziet ze in gedachten en wilde dromen de eerste hindernissen, de Halse boogbruggen, nemen.  Neuriën ze niet alreeds "Volare, ho ho, cantare..Nel blue di pinto di blue".

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten