Witte mierenkolonie onvindbaar in Albertpark. Zoekactie afgeblazen

We moeten een dringende, teleurstellende update doen over het "Saskia-plan" om de Witte Mierenkolonie in het Albertpark in Halle op te sporen en te vernietigen. Het barslechte weer vannacht heeft de zoekactie helemaal onmogelijk gemaakt.  Volgend jaar hopeljk meer succes, zo besluit ze ontdaan. Dit is het  mislukte plan:

Een kolonie Witte Mieren bedreigt het Albertpark. Meer bepaald de royale zitbanken mét en  ook die zonder leuning. Die onheilspellende boodschap bereikte ons gisteravond  via een spoedtelegram verzonden door niemand minder dan onze vriendin Saskia. Zij is een deskundige in de materie met roots in de Argentijnse Mapuche bevolking.

 

In het Albertpark pronken houten banken

 
 
Termiet is wit, maar geen Mier

 

Het park huisvest  talloze zwarte, bruine en rode mierenkolonies, zoveel is zeker. NIemand durft er aan te denken dat ook hier een radicale dekolonisatie aan de orde kan zijn. De Lage Landen aan de Zee en de Stad aan de Zenne herbergen van alom  op de planeet ingeweken en evenzeer autochtone mierenvariëteiten en daar moet voorzichtig mee omgesprongen worden, kwestie van kwetsbare groepen niet te schofferen. 80 soorten zo wordt geschat. Als dat geen pluri-identiteit vormt. Maar, zo zegt Saskia, zet nooit een kolonie rode bij een zwarte kolonie. Als je bij het omspitten in de tuin per vergissing beide kolonies door mekaar mengt op één kluitje,  heb je gegarandeerd een genocide verooorzaakt.

Anders is het gesteld met de witte mierenkolonies. Die moeten, aldus onze deskundige  zegsvrouw, geëradiceerd  (dus uitgeroeid) worden. Gewoon vernietigen. Want witte mieren zijn in feite Termieten. Als deze zich op de houten banken gooien, dreigt natuurlijk het inferno: van  binnenuit vreten die de banken zo hol als een leeg geuzevat. Instortingsgevaar. Terwijl die banken zo gegeerd  zijn  door jong en oud. En de schade aan de heiligenbenen niet op te vangen in onze kliniek.Plus: niet allleen de koloniale ko,i,g, maar tal van levende Hallenaren van beider kunne met hun k,nt op de gr,nd.

Nu heeft Saskia een ongemeen origineel plan uitgedokterd waarvan ze ons de grote lijnen toevertrouwd heeft. Dat gaat als volgt:

Om de termieten uit het stadspark te weren en die kolonie dus te vernietigen, volstaat het de eierleggende koningin een zoete dood te laten sterven. Klinkt wreedaardig, maar nood breekt wet.  Dat kan als volgt: één keer per jaar verlaat de koningin de kolonie op zoek naar mannenmieren die haar kunnen bevruchten.  Volgens de meteorologische  en natuurkundige berekeningen van de universiteit van Uppsale zal dit in Halle en wijde omgeving  gebeuren in de nacht van 31 maart op 1 april 2023.

Saskia wil nu concreet een groep mannelijke Hallenaren die nacht naar het park lokken of laten uitrukken met als opdracht de koningin te vangen en ze op droog zaad te zetten. (Sorry vrouwen, jullie zijn slachtoffer van genderdiscriminatie in dezen, risico te hoog voor het zwakke geslacht, ver weg blijven dus). Einde van de termietenkolonie in elk geval en bijkomende ademruimte aan  onze Zenneterrassen. De Halse man die de klus effectief klaart wint een gouden mastel, krot of stoesembol naar keuze. De Hakbond (Halse Anti Kolonialistenvereniging) zal toezien op een correct verloop van de actie.  Wees er tijdig bij, want om veiligheidsredenen kan je voor dit evenement niet vooraf maar wel ter plekke inschrijven.

Over mieren, termieten en hun kolonies kan je vooraf alle informatie inwinnen  op Wikipedia. De pers volgt het gebeuren.  Voor de bangeriken is er een Youtube filmpje en een boeiende nabespreking op het scherm met onze mieren-analysten. 

Saskia in  authentieke  Mapuche-klederdracht zie je hierboven.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten